01/10/22
5:37 ع
بسیاری از افراد دلشان نمیخواهد که کسی متوجه شود تحت درمان ارتودنسی هستند. برای این افراد علاوه بر ارتودنسی نامرئی با الاینر شفاف، گزینه ارتودنسی لینگوال نیز وجود دارد که بدون جلب توجه می توانند از بریس استفاده کنند. زیرا سیم و براکت در پشت دندانها نصب می شود.
ارتودنسی لینگوال چیست؟
ارتودنسی لینگوال یک روش درمانی است که به آن ارتودنسی پشت دندانی یا ارتودنسی ثابت نامرئی نیز گفته میشود. همانطور که از نام آن پیداست در این روش، بریسها در پشت دندانها قرار میگیرد؛ بنابراین از بیرون کاملا نامحسوس است. براکتها، توسط یک سیم قوسدار فلزی به هم متصل میشوند تا به دندانها فشار وارد کنند و باعث حرکت تدریجی آنها شوند تا تراز کامل به دست آید. دستگاه ارتودنسی در این روش بسته به برند یا مدلی که متخصص ارتودنسی استفاده میکند را میتوان با مواد و اشکال مختلف ساخت.
ارتودنسی لینگوال مناسب چه کسانی است؟
برای افرادی که روی ظاهر خود حساس هستند، ارتودنسی لینگوال گزینه مناسبی است. نمونه بارز آن افرادی هستند که کارشان به گونهای است که با افراد زیادی سروکار دارند یا باید ظاهری مناسب را در محیط حرفهای خود حفظ کنند. علاوه بر این، این نوع ارتودنسی برای نوجوانان و کودکان نیز مناسب است.
این روش درمانی به اندازه ارتودنسی سنتی موثر است و میتواند انواع مشکلات دندانی را حل کند. به ویژه برای درمان موارد مال اکلوژن، شلوغی، اورجت و کراس بایت مناسب است. همانطور که گفته شد، ارتودنسی پشت دندانی در اصلاح مشکلات تراز دندانی به اندازه سایر درمانهای ارتودنسی موثر است.
مانند سایر انواع روشهای درمانی ارتودنسی، این متخصص ارتودنسی است که مناسبترین درمان را برای شما توصیه میکند. به این ترتیب، پس از بررسی پرونده شما توسط متخصص و بررسی بودن بودجه شما، میتوانید درمان ارتودنسی به روش لینگوال را شروع کنید.
انواع دستگاه ارتودنسی لینگوال
همانطور که در بالا ذکر شد، برندها و اشکال مختلفی از بریسهای پشت دندانی وجود دارد. انتخاب به طور کلی با توجه به توصیههای ارتودنتیست، ترجیحات و بودجه شما انجام میشود.
دستگاه ارتودنسی قالبگیری شده با طلا
این دستگاهها مدرنترین، راحتترین و زیباترینهای موجود در بازار هستند. براکتهای قالبگیریشده در طلا به متخصص ارتودنسی اجازه میدهد تا شکل دقیق دندان شما را بگیرند و کاملا متناسب باشند. این ویژگی باعث میشود که روند درمان برای بیماری راحتتر باشد زیرا یک توده فلزی آزاردهنده داخل دهان او نخواهد بود. برای آماده کردن این دستگاه، متخصص ارتودنسی قالبگیری دندان را به صورت دیجیتالی انجام میدهد که به وسیله آن بتواند یک دستگاه کاملا سفارشی آماده کند.
دستگاه ارتودنسی کلاسیک
دستگاههای کلاسیک همانند بریسهای مورداستفاده در ارتودنسی سنتی هستند و به همان اندازه دستگاههای قالبگیری شده در طلا موثر هستند اما برای بیمار راحت نیستند. ضخیمتر هستند و زمان بیشتری طول میکشد تا بیمار هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن با آنها سازگار شود.
مزایا و معایب ارتودنسی لینگوال
هنگامی که تصمیم میگیرید یک روش درمانی ارتودنسی انجام دهید، مهم است که مزایا و معایب آن را بسنجید. برای اینکه بتوانید آگاهانهتر تصمیم بگیرید، در اینجا برخی از مزایا و معایب ارتودنسی لینگوال را به تفصیل شرح میدهیم.
مزایای ارتودنسی لینگوال
از آنجا که بریسهای مورداستفاده در ارتودنسی لینگوال از بیرون قابلرؤیت نیستند، برای بیمارانی که روی ظاهر خود حساس هستند بسیار مناسب است. در اینجا برخی از مزایای کلیدی ذکر شده است:
درمان کاملا نامرئی، مگر اینکه کسی به داخل دهان نگاه کند
آسیب ندیدن مینای دندان
بدون خطر آسیب دیدن دستگاه در صورت ضربه به دهان (توصیهشده برای ورزشکاران)
درمان سریعتر و نتیجهبخش
معایب ارتودنسی لینگوال
با این حال، این نوع ارتودنسی دارای معایبی نیز میباشد که باید به آنها توجه کرد:
برای عادت کردن به آن زمان لازم است:در این روش، دستگاه ارتودنسی میتواند تلفظ برخی کلمات را دشوار کند. علاوه بر این، آنها همیشه با زبان در تماس خواهند بود که در هفتههای اول این حس آزاردهنده خواهد بود.
مشکل در غذا خوردن:احساس ناخوشایندی که در چند هفته اول باید به آن عادت کنید.
دستگاه شکننده است:از مصرف برخی غذاها به ویژه آنهایی که چسبنده یا خیلی سفت هستند، باید اجتناب شود. توصیه میشود برای جلوگیری از جدا شدن چسب یا شکستن براکت، از مصرف برخی غذاها خودداری کنید. خوردن لقمههای کوچک و تکه تکه کردن برخی خوراکیها ضروری است.
نیاز به مراجعه بیشتر به متخصص:برای تنظیم دستگاه باید زود به زود به ارتودنتیست مراجعه کنید.
دشواری تمیز کردن دندان:بریسها مسواک زدن دندانها و نخ دندان کشیدن را دشوار میکنند.
01/10/13
9:48 ع
همه افرادی که قصد دارند درمان ارتودنسی را شروع کنند، اغلب مایلند تا در مورد مراحل ارتودنسی اطلاعاتی کسب کنند. تمام درمانهای ارتودنسی به مراحل مختلفی تقسیم میشوند که از اولین تماس با متخصص ارتودنسی تا حل کامل مشکل دندانی را شامل میشود. فرآیند ارتودنسی شامل یک سری حرکات دندانی است که برای بهبود زیبایی و عملکرد دهان و دندان انجام میشود. درمان ارتودنسی به طور معمول حدود 12 تا 24 ماه طول میکشد. اما در تمام این مدت برای رسیدن به یک لبخند زیبا و سلامت دهان و دندان چه اقداماتی انجام میشود؟ در این مطلب قصد داریم به بررسی مراحل ارتودنسی دندان ارتودنسی دندان بپردازیم؛ بنابراین اگر تمایل دارید در این باره بیشتر بدانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
1. مراحل ارتودنسی: مراجعه به متخصص
بدیهی است که اولین مرحله شروع درمان ارتودنسی مراجعه به یک متخصص ارتودنسی است. شما هم میتوانید خودتان به جستجو و تحقیق در میان متخصصهای ماهر بپردازید هم میتوانید از طریق دندانپزشک خود به متخصص ارتودنسی ارجاع داده شوید.
2. مراحل ارتودنسی: ارزیابی و معاینه توسط متخصص
مورد بعدی از مراحل ارتودنسی، ارزیابی وضعیت بیمار توسط متخصص است. بیمار برای ارزیابی کامل فرآیند، باید چندین آزمایش تشخیصی را انجام دهد:
- معاینه بالینی
- رادیوگرافی پانورامیک و سفالومتری جانبی
- اسکنر داخل دهانی
- عکس های داخل دهانی و خارج دهانی
دندانپزشک نتایج تمام آزمایشات را بررسی میکند. سپس پس از تشخیص دقیق، با دقت بررسی میکند که کدام درمان ارتودنسی مناسبتر است. سپس بهترین روش درمان را برای بیمار انتخاب میکند.
3. مراحل ارتودنسی: برنامهریزی درمان
پس از تجزیه و تحلیل دقیق وضعیت بیمار، متخصص ارتودنسی گزینههای درمانی را بررسی میکند، مناسبترین روش درمان را برای بیمار انتخاب میکند و یک برنامه شخصی را برای بیمار تنظیم میکند و برای او شرح میدهد. این مرحله یکی از مهمترین مراحل ارتودنسی دندان به خصوص در ارتودنسی ثابت است.
4. مراحل ارتودنسی: مشاوره و توصیه دادن متخصص به بیمار
در مرحله ی بعدی از مراحل ارتودنسی، متخصص طرح درمان را برای بیمار توضیح میدهد و به او میگوید چه تغییراتی ایجاد میشود و چگونگی ایجاد این تغییرات را نیز شرح میدهد. همچنین به بیمار در مورد مناسبترین دستگاه برای انجام حرکات برنامهریزی شده و دلایل انتخاب آن دستگاه توصیههایی میکند.
اگر متخصصی را انتخاب کنید که همیشه به نوآورانه ترین روشها در این شاخه دندانپزشکی توجه داشته است، مطمئن باشید که او همیشه راحتترین گزینه را برای سلامتی، عملکرد صحیح دندانها و زیبایی شما انتخاب خواهد کرد. .
در این مرحله از زمان تخمینی درمان و قیمت و هزینه درمان ارتودنسی نیز مطلع خواهید شد.
5. مراحل ارتودنسی: قرار دادن دستگاه ارتودنسی
اکنون در پنجمین مرحله از مراحل ارتودنسی هستیم. اگر درمان با روش ارتودنسی ثابت باشد، ارتودنتیست براکتها را میچسباند و اولین قوس (سیم) را قرار میدهد. اگردرمان به روش ارتودنسی متحرک باشد، پلاکهای نامرئی که قابل جابهجایی نیز هستند قرار داده میشود. به این پلاکهای متحرک، الاینر میگویند. هر الاینر به تجویز و توصیه پزشک یک الی دو هفته روی دندان قرار میگیرد و پس از آن یک الاینر جدید نصب میشود که حرکات جدیدی را انجام میدهد. چه با دستگاههای ارتودنسی ثابت و چه با دستگاههای متحرک یا الاینرهای شفاف، تمام دستورالعملهای دقیق و لازم برای عملکرد خوب و راحت برای بیمار ارائه میشود.
6. مراحل ارتودنسی: تراز کردن دندان
در این مرحله که بخشی از مراحل ارتودنسی دندان توسط دستگاه ثابت است، دندانها در یک راستا قرار میگیرند و قوسهای دندانی تراز میشوند. نتیجه این مرحله از ارتودنسی تراز شدن دندانها و اصلاح زاویههای ریشه است.
تراز شدن دندانها با تغییر یا تعویض سیمهای دستگاه ارتودنسی در صورتی که نوع دستگاه انتخاب شده ثابت باشد، حاصل میشود. در مورد ارتودنسی متحرک (الاینر شفاف)، برای رسیدن به همان هدف هر یک یا دو هفته یک بار الاینر جدید جایگزین میشود.
7. مراحل ارتودنسی: حرکت دادن دندانها
در این مرحله از مراحل ارتودنسی، دستگاه هر دندان را به موقعیت صحیح حرکت میدهد. همچنین در این مرحله در مورد براکت های فلزی، متخصص ارتودنسی با تعویض سیمها و استفاده از ابزارهای ارتودنسی مناسب، نتیجه مورد انتظار را به دست میآورد. با انواع دیگری از روشهای ارتودنسی اعم از ارتودنسی متحرک، ارتودنسی لینگوال، براکت های سرامیکی و ... نیز عملی معادل انجام میشود و نتیجه مطلوب گرفته میشود.
8. مراحل ارتودنسی: بررسی نهایی وضعیت دهان و دندان
در این مرحله متخصص ارتودنسی بررسی میکند که نتیجه مطابق انتظار است یا خیر و آخرین اقدامات را قبل از برداشتن دستگاه انجام میدهد. اگر نتیجه مطلوب کسب شده باشد، دوره درمان به پایان رسیده و مرحله بعد، برداشتن دستگاه خواهد بود؛ در غیر اینصورت متخصص روند درمان را جهت کسب نتیجه و رسیدن به هدف درمان ادامه خواهد داد.
01/10/12
9:34 ع
خیلی مهم است که پدر و مادر توجه کافی به وضعیت دهانی و دندانی کودک خود داشته باشند و به طور منظم او را نزد دندانپزشک ببرند تا اگر نیاز به درمان ارتودنسی باشد از همان زمان اقدام کنند. انواع ارتودنسی برای کودکان وجود دارد که با توجه به نوع و شدت مشکل مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب با انواع روشهای درمانی ارتودنسی کودکان آشنا خواهید شد و تصمیمگیری برایتان راحتتر خواهد بود.
برای به دست آوردن بهترین نتیجه از درمان ارتودنسی باید مشکلات را به موقع شناسایی کرد، به همین دلیل ارتودنسی کودکان یک راه حل اولیه برای پیشگیری از مشکلات دندانی در آینده است.
همانطور که در تمام درمانهای موجود در حوزه دندانپزشکی برای بزرگسالان، هر بیمار نیازی منحصر به فرد و شخصی دارد، در کودکان نیز به همین صورت است. به همین دلیل است که انواع مختلفی از ارتودنسی برای کودکان نیز وجود دارد.
در ارتودنسی پیشگیری (interceptive) شاخهای از دندانپزشکی است که در آن متخصص ارتودنسی، رشد و تکامل دندانهای کودک را به منظور تشخیص، پیشگیری و درمان هرگونه تغییر زیر نظر دارد. بنابراین کاربرد آن هدایت صحیح رشد دندانهای دائمی است.
شروع این نوع از درمان ارتودنسی کودکان باید پس از رویش اولین دندان، یعنی یکی از دندانهای ثنایای بالایی که معمولا بین شش تا هفت سالگی رخ میدهد، انجام شود.
یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین درمانهای ارتودنسی برای کودکان، ارتودنسی ثابت است که بیشتر به بریسهای فلزی معروف است. اما به لطف پیشرفت علم و فناوری انواع مختلفی از دستگاههای ارتودنسی وجود دارد که جایگزین خوبی برای بریسهای فلزی هستند.
اگر میخواهید مشکلات فرزندتان از نظر زیبایی و سلامت دندان با یک روش درمانی کمتر تهاجمی حل شود، یک جایگزین معتبر و کارآمد میتواند استفاده از ارتودنسی متحرک باشد. نوعی دستگاه ارتودنسی که این مزیت را دارد که میتوان آن را به راحتی و هر زمانی برداشت و سپس مجدد روی دندان کودک قرار داد.
این تکنیک به بیمار بهداشت دهان و دندان مطلوبتر و راحتتری را ارائه میکند و در عین حال زیبایی لبخند را بهبود میبخشد.
"اما در نظر داشته باشید که این روش برای موارد پیچیدهای که نیاز به درمانهای تهاجمیتری دارند توصیه نمیشود."
ارتودنسی نامرئی دیگر تنها درمانی مختص بزرگسالان نیست. حتی کودکان نیز این امکان را دارند که از تمام مزایای ارائه شده توسط درمان ارتودنسی نامرئی بهرهمند شوند. برای ارتودنسی کودکان به صورت نامرئی، از روشهای ارتودنسی شفاف و متحرک (الاینرها)، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی لینگوال استفاده میشود. الاینرها دستگاههایی نامرئی و کاملا قابل جابهجایی هستند و کارایی آنها دقیقا به اندازه دستگاههای ثابت است. ارتودنسی سرامیکی هم یک روش ارتودنسی ثابت نامرئی است که تنها تفاوت آن با براکتهای فلزی، نامرئی بودن آن است.همچنین براکتها در ارتودنسی لینگوال از بیرون کاملاً نامرئی هستند زیرا به داخل دندان متصل میشوند تا هنگام لبخند زدن کودک دیده نشوند.
"ارتودنسی لینگوال به خاطر درصد بالایی از بیمارانی که می خواهند مشکل دندانی خود را بدون نیاز به تغییر ناگهانی زیبایی با قرار دادن براکت های فلزی اصلاح کنند، ابداع شد."
01/10/12
1:41 ع
منظور از بهترین کلاس های آنلاین آموزش زبان انگلیسی، آموزش مجازی یا غیر حضوری، کلاس هایی است که شما از طریق اینترنت حضور پیدا می کنید. اساس کار ارسال مواد آموزشی و ارتباط آنلاین اینترنتی است. کلاس های درس مجازی، مکانی برای بحث و گفت و گو های آزاد و یادگیری فعال هستند. ویژگی هایی مانند یک تخته سفید دیجیتال، اتاق های برک آوت، به اشتراک گذاری صفحه های آموزشی مختلف، حاشیه نویسی پرونده ها، پخش فیلم و گرفتن آزمون ها همه در فعال شدن دانش آموزان و افزایش یادگیری آن ها نقش دارند. آیلتس چیست و چه کاربردی دارد
در یک کلاس حضوری احتمال دارد بسیاری از افراد به مباحث درسی گفته شده گوش ندهند که در این حالت موجب ناکامی در امتحانات، از بین رفتن تعامل جمعی و از دست رفتن زمان و هزینه ها شود، اما ویژگی های موجود در یک کلاس آنلاین موجب می شود افراد در مباحث و گفت و گو ها درگیر شده و با یکدیگر تعامل داشته باشند و یک یادگیری فعال شکل گیرد. برنامه های یادگیری زبان
دوره های پازلینگ منوچهرزاده
اگر به دنبال روشی جذاب و جدید هستید که خیلی سریع و به صورت آنلاین زبان انگلیسی را یاد بگیرید، باید به شما بگویم که یکی از بهترین دوره های آموزشی برای یافتن یک استاد زبان عالی در حوزهی یادگیری زبان انگلیسی، دوره پازلینگ دکتر منوچهرزاده میباشد. دوره پازلینگ شامل 17 محصول است که درجهت یادگیری مکالمات، گرامر، speaking، writing، reading وlistening می باشد. بعد از هر دوره شما به سطحی میرسید که به راحتی صحبت های روزمره ی خود را انجام دهید و با تمامی ساختارهای انگلیسی آشنا شوید و در آزمون آیلتس هم نمره 7 را کسب کنید.البته این محصولات شامل گارانتی هم هست که با آرامش خاطر بیشترتصمیم بگیرید.
مباحث دوره پازلینگ منوچهرزاده
در دوره پازلینگ منوچهرزاده مباحثی همچون حال ساده، حال استمراری، گذشته ساده، گذشته استمراری، ماضی نقلی، مجهول ها، آینده قطعی و غیر قطعی، جملات امری و خیلی از مباحث مهم دیگر را تنها در 20 جلسه یاد می گیرید. در حالی که در بیشتر آموزشگاه ها این مباحث را در چندین سال به شما یاد می دهند. بعد از هر جلسه از آموزش شما به راحتی می توانید به زبان انگلیسی صحبت کنید.
بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی در ایران
شما با دوره آنلاین زبان انگلیسی منوچهرزاده می توانید:
1. در 20 جلسه می توانید از صفر مطلق به هر آنچه از زبان می خواهید را یاد بگیرید و خیلی روان مثل زبان مادری خود به زبان انگلیسی صحبت کنید.
1. در 60 جلسه می توانید از صفر مطلق به حدی برسید که مثل یک معلم زبان انگلیسی با تسلط به کل ساختارهای زبان انگلیسی صحبت کنید.
1. در 120 جلسه می توانید از صفر مطلق به نمره 7.5 آیلتس برسید.
ویژگی های کلاس آنلاین آموزش زبان انگلیسی
یادگیری فعال
کلاس های درس آنلاین، جایی برای گفت و گو های آزاد و یادگیری کاربردی هستند. ویژگی هایی مثل به اشتراک گذاشتن صفحه های آموزشی گوناگون، پخش کردن فیلم و آزمون گرفتن از همه و افزایش یادگیری زبان آموزان نقش دارند. در کلاس های حضوری احتمال دارد بیشتر زبان آموزان به درس گوش ندهند که این باعث می شود در امتحانات نمره کم دریافت کنیم یا تعامل جمعی از بین می رود و زمان و هزینه هایی که گذاشتیم از بین برود.
ضبط و ذخیره کلاس های درس
ضبط کلاس های درس آنلاین روش مناسبی برای تقویت یادگیری زبان آموزان، بعد از کلاس می باشد. شما می توانید به راحتی با گوشی یا کامپیوتر خود ویدیوهای درسی را ضبط کنید و این ویدیوها همیشه در دسترس شماست و روزانه می توانید درس های قبلی را تمرین و برای جلسه بعد آماده باشید.
یادگیری زبان آنلاین و درخانه ماندن
با شرکت در کلاس های آنلاین زبان انگلیسی دیگر نیازی به آماده شدن و بیرون رفتن از خانه نیست. به راحتی میتوانید در ساعت تعیین شده، از طریق گوشی یا کامپیوتر به اینترنت وصل شوید و سر کلاس آماده شوید و یادگیری را به صورت آنلاین ادامه دهید.
برنامه ریزی راحت
در کلاس های حضوری زبان انگلیسی حضور زبان آموزان در کلاس الزامی است، زبان آموزان در ساعت کلاسی، باید در کلاس شرکت داشته باشند و نمی توانند همزمان در مکان دیگری باشند ولی در کلاس های آنلاین زبان انگلیسی، بر عکس کلاس های حضوری، زبان آموز میتواند برای مثال در محل کار یا هرجای دیگری در کلاس درس حضور داشته باشد. این موضوع باعث می شود که برنامه ریزی برای شرکت کردن در کلاس زبان انگلیسی برای زبان آموزان راحت تر باشد.
هزینه کمتر نسبت به کلاس های حضوری
یکی دیگر از مزایای آموزش آنلاین زبان انگلیسی این است که هزینه کلاس های آنلاین زبان انگلیسی کمتر از کلاس های حضوری است و شما برای مسیر رفت و آمد هزینه ای پرداخت نمی کنید. برای شرکت کردن در آموزش آنلاین زبان انگلیسی، تنها چیزی که لازم دارید یک اینترنت خوب، یک کامپیوتر با لب تاپ یا گوشی همراه است که معمولاً بیشتر مردم این روزها این وسیله ها را دارند. شما تنها هزینه دوره های آنلاین زبان انگلیسی خود را پرداخت می کنید. همچنین مطالب آموزشی رایگان و پرکاربرد زیادی وجود دارد. برای یادگیری زبان انگلیسی دیگر نیازی به سفرهای درون شهری با مسیر کوتاه یا بلند و حوصله بر و پرترافیک ندارید، پس می توانید به راحتی در هزینه های خود صرفه جویی کنید.
01/10/11
11:29 ع
اگر بخواهید درمان ارتودنسی را شروع کنید، با گزینههای مختلفی روبهرو خواهید شد و احتمالا سردرگم شوید. باید در مورد هر کدام اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید بهترین گزینه را متناسب با نیاز و مشکل و البته بودجه خود انتخاب کنید. در این مطلب در مورد انواع روشهای ارتودنسی توضیحات لازم را ارائه دادهایم.
در این مورد از روشهای درمان ارتودنسی بیماران میتوانند دستگاه ارتودنسی را خارج کرده و مجددا در دهان قرار دهند. لوازم سیار را میتوان در اشکال مختلف برای اهداف مختلف و شرایط مختلف بهداشت دهان بستهبندی کرد. فراموش نکنید که این دستگاه ارتودنسی نیز نیاز به نگهداری طولانی مدت اغلب حداقل 22 ساعت در روز دارد.
مزایای ارتودنسی متحرک
تمیز کردن دندانها و همچنین دستگاه ارتودنسی راحتتر است.
قابلجابجایی بودن آن میتواند قابل تحملتر باشد.
میتوانید هنگام غذا خوردن یا در مواقعی که آزاردهنده است آن را بردارید.
میتوان در آن پلاکها را تنظیم کرد
معایب ارتودنسی متحرک
فقط برای موارد محدودی از جمله نامرتبی خفیف دندان کارایی دارد
از آنجایی که دستگاه آن قابل جابجایی است، امکان دارد کسی نتواند به درستی از آن مراقبت کند و بشکند
ممکن است روی صدا یا شیوه حرف زدن اثر بگذارد
گاهی اوقات هزینه ارتودنسی متحرک اگر نامرئی باشد، بیشتر است
این مورد از روشهای درمان ارتودنسی شناختهشدهترین و سنتیترین نوع درمان ارتودنسی است. وقتی از ارتودنسی صحبت میکنیم، قطعا اولین چیزی که به ذهنمان میآید، دستگاه ارتودنسی فلزی ثابت خواهد بود. این دستگاه شامل قوس فلزی و براکتهایی کوچک است. قوس فلزی از شکل قوس دندان پیروی می کند وکاشیها به هر دندان چسبانده میشوند.
به این ترتیب، دستگاه ارتودنسی نیرویی را به اتصالات دندانها وارد میکند تا شیوه قرارگیری دندانها را تنظیم کند.
مزایای ارتودنسی ثابت
این روش کارآمدترین راهحل برای مشکلات تراز دندان و مشکلات استخوانی است.
علاوه بر زیبایی باعث بهبود سلامت دهان و دندان و لثه میشود
امکان بازگشت دندانها به حالت قبل بسیار کم است
پس از اتمام دوره درمان تمیز کردن دندان بسیار راحتتتر میشود و همین باعث افزایش طول عمر دندانها خواهد شد
معایب ارتودنسی ثابت
نیاز به تمیز کردن دندان ها بعد از هر وعده غذایی دارد.
باعث تحریک یا ایجاد تاول های کوچک روی گونهها و لبها میشود (در دوره ای که باید به دستگاه عادت کنید).
از مصرف برخی از انواع خوراکیها مانند آدامس و آبنبات که به دستگاه های ارتودنسی و دندانها میچسبند باید خودداری کرد.
همچنین میتوان از الاینرهای شفاف استفاده کرد که امکان جابجایی دندانها را بدون استفاده از براکت فراهم میکند.
مزایای ارتودنسی نامرئی
از طریق آن بسیاری از مشکلات نحوه قرارگیری دندان، مانند شلوغی دندانها، فاصله زیاد دندانها، بایت عمیق، متقاطع یا معکوس قابل درمان هستند
دستگاه قابل جابجایی است
تمیز کردن آنها بسیار ساده است برای بهداشت دهان و دندان بسیار مناسب هستند
معایب ارتودنسی نامرئی
استفاده از آن محدود است، زیرا الاینرها قادر به ارائه تمام کنترل لازم بر حرکات دندان در موارد پیچیده نیستند
به دلیل اینکه ثابت نیستند، تمام روند درمان به نحوه گذاشتن آنها توسط شما در دندان بستگی دارد
01/10/10
11:18 ع
اگر کسی پیگیر درمان مشکلات دندانی خود بوده باشد، قطعا اصلاحات ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک را شنیده است. این دو روش درمان نتایج تقریبا یکسانی دارند اما در یک سری موارد با هم تفاوتهایی دارند و روند درمان در این دو یکسان نیست. هر کسی با توجه به معیارهایی که دارد و چیزهایی که در طول درمان برایش مهم است، میتواند یکی از این روشها را انتخاب کند. در این مطلب ما به بررسی تفاوتهای ارتودنسی ثابت و متحرک میپردازیم.
قبل از ذکر تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک، ابتدا توضیح میدهیم که دستگاه مورداستفاده در هر یک از این نوع ارتودنسیها از چه اجزایی تشکیل شدهاند.
دستگاه ثابت از قطعات کوچک فلزی به نام براکت تشکیل شده است که به سطح دندانی متصل شده و توسط یک قوس فلزی به هم متصل میشوند. این قوس به براکتها میپیوندد و فشار مداوم بر روی آنها وارد میکند تا به تدریج دندانها به موقعیت صحیح حرکت کنند. براکتها انواع مختلفی دارند: فلزی، شفاف، لینگوال. اما ویژگی مشترک در بین همه آنها این است که ثابت هستند.
در مقابل دستگاه ارتودنسی متحرک از الاینرهای نامرئی یا شفاف تشکیل میشود. الاینرها آتلهای متحرکی هستند که روی دندانها قرار میگیرند و همان عملکرد دستگاههای ثابت ارتودنسی را انجام میدهند؛ یعنی با اعمال فشار، موقعیت دندانها را اصلاح میکنند.
دستگاههای ارتودنسی متحرک، در اصلاح هر گونه مشکل دندانی اثربخشی یکسانی با دستگاههای ثابت دارند دارند. به عبارت دیگر، تفاوت بین دستگاه های ثابت و متحرک در هدف (نتیجه درمان) نیست، بلکه در روش دستیابی به آن هدف است. در زیر به توضیح این تفاوتها میپردازیم تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام روش درمانی برای شما مناسبتر است.
دستگاه ثابت: غالبا اولین نکته ای که هر شخصی در هنگام ارزیابی تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک و مناسبتر بودن دستگاه ثابت یا متحرک در نظر میگیرد، جنبه زیباییشناختی آن است. از این نظر، الاینرها نسبت به دستگاههای ثابت برتری دارند؛ زیرا وقتی دهان خود را باز میکنیم از بیرون قابل مشاهده نیستند. اما براکتهای ثابت چه از نوع فلزی باشند چه سرامیکی و نامرئی تا حدودی قابل مشاهده هستند.
“در این مورد، بریسهای لینگوال استثنا هستند؛ زیرا در آن براکتها بر روی قسمت لینگوال دندانها (پشت دندانها) قرار میگیرند و از بیرون چندان قابلمشاهده نیستند.”
الاینرها: از نظر زیبایی الاینرها گزینه مناسبتری هستند. میپرسید چگونه؟ زیرا به جای براکتهای متصل به دندان، از پلاکهایی استفاده میشود که کاملا با آناتومی دندانها مطابق است و به دلیل شفاف بودن، تقریبا برای دیگران غیرقابل تشخیص است. این ویژگی به شما این امکان را میدهد که بدون اینکه کسی متوجه شود شما در حال درمان ارتودنسی هستید، صحبت کنید و لبخند بزنید. این برای کسانی که برای کسانی که میخواهند ظاهر معمول خود را در طول درمان حفظ کنند بسیار عالی است.
دستگاه ثابت: قابلیت جابجایی یکی دیگر از ویژگی هایی است که باید در تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک در نظر گرفته شود. همانطور که گفتیم دستگاههای ارتودنسی ثابت را تا زمانی که درمان ارتودنسی به پایان نرسد نمیتوانیم برداریم. غیرقابل جابهجایی بودن دستگاه ثابت معایبی دارد؛ مثلا اینکه نمی توان دستگاه را برای تمرین ورزشی که خطر ضربه را در بر دارد برداشت. علاوه بر این، بر موقعیتهای دیگری از جمله بهداشت روزانه دندانها یا مصرف برخی غذاها، تأثیر منفی میگذارد.
الاینرها: در مقابل الاینرها کاملا قابلجابجایی هستند. این ویژگی، کار را بسیار آسانتر میکند. شما میتوانید هر زمان که نیاز داشتید، مثلا برای غذا خوردن یا مسواک زدن، آنها را بردارید.
“البته لازم به ذکر است که متخصصان توصیه میکنند که الاینرها را حداقل به مدت 22 ساعت در روز روی دندانها قرار دهیم تا تمام حرکات مورد نظر را به درستی انجام دهند.”
01/10/10
11:16 ص
اولین سوالی که پیش میاید این است که آیا میشود با دیدن فیلم زبان انگلیسی را تقویت کرد. امروزه یادگیری زبان انگلیسی برای خیلی افراد به یک دغدغه تبدیل شده و معمولاً بسیاری از افراد در میانه راه از آموزش خسته میشن و یا اینکه هرزگاهی به سراغ کتابها یا محصولات بصری آموزشی میرن و بدون نتیجهای اونها رو رها می کنن، اگر از خرید کتاب و نخوندن اونها خسته شدید، می تونید یادگیری زبان انگلیسی با فیلم و سریال رو هم امتحان کنین.
باید بهتون بگم اگر شما هم جزو اون دسته از افراد هستین که ترجیح میدید، آموزش زبان در منزل و به طور خوآموز یاد بگیرید؛ یا خواهان روان صحبت کردن با تلفظ اصلی و دقیق واژه های انگلیسی هستید، ما روش اموزش زبان خارجی با استفاده از فیلم و سریال رو بهتون پیشنهاد میدیم.
هدف از این کار شما این است که زبان آموزبا تماسا کردن فیلمهای انگلیسی تلفظ دقیق، لهجههای محلی آشنا شود و به این دلیل که حالت بدنی افراد را در هنگام حرف زدن میبینید باعث یادگیری مفهومیتر انگلیسی برای زبان آموزمیشود نکته بسیار مهم این است که زبان آموز نباید درگیر گرامرهای سخت فیلم بکنید و باید فیلم هایی انتخاب کنید که از تماشا کردن آن لذت ببرید، چرا که در صورت سر رفتن حوصله زبان آموز، توجه را ازفیلم گرفته و دیگر به زبانی که با آن صحبت میکنند دقت نمیکنید. میتوان با استفاده از وبسایتهایی مانند IMDB فیلمهایی جالب با توجه به ژانرهای مختلف، تاریخ عرضه و بازیگرهایشان پیدا کرد. با این مطلب از سری مطالب آموزشی انگلیسی با دکتر منوچهرزاده، همراه باشید. روش های تقویت صحبت کردن در زبان انگلیسی
فیلم The King’s Speech
این فیلم برای یادگیری زبان انگلیسی در رده اول قرار میگیرد به این دلیل که یک فیلم با دیالوگهای بسیار ساده است ممکن است از نظربرخی از زبان آموزان فیلم جذابی نباشد اما برای شروع یادگیری زبان یکی ازبهترین فیلم ها است چون دیالوگ فیلم به صورت بریده، بریده است و بر روی تلفظ تاکید زیادی دارد. داستان این فیلم در مورد رابطه ی بین پادشاه انگلیس (جرج ششم) و دکترش است. که سعی دارد مشکل لکنت پادشاه را برطرف کند. این فیلم بر اساس داستانی واقعی دربارهی پادشاه جورج ششم ساخته شده است. در این فیلم دیالوگها به صورت غیر پیوسته ادا میشود و تاکید بسیاری بر تلفظ درست شده است. به همین دلیل این فیلم برای کسانی که خیلی مبتدی هستند مناسب است.
فیلم the wonder
این داستان راجب پسر بچه ای مبتلا به سندرم تریچر کالینز است که تا کلاس پنجم در خانه به آموختن درس هایش پرداخته حال تصمیم گرفته به مدرسه برود. در این سبک فیلم هم می توانید این فیلم را نیز تماشا کنید:
سریال Good lord bird
این سریال در مورد جان براون، یکی فعالان باطل کردن قوانین برده داری است که مورد توجه بسیاری از علاقمندان و زبان آموزان به این سریال قرار گرفت و بسیاری از زبان آموزان و مدرسین دیدن این سریال را برای یادگیری زبان انگلیسی پیشنهاد کرده اند. سریال The Good Lord Bird، در نگاه اول تماشاگر را به یاد جانگوی رها از بند Django Unchained تارانتینو میاندازد. لحن کمدی سیاه سریال، خشونت زیاد، موقعیتها و شیوهی دیالوگگویی کاراکترها، آن را به دنیای فیلمهای تارانتینو نزدیکترکرده است.
سریال Friends
این سریال برای یادگیری زبان انگلیسی بسیار پیشنهاد شده است زیرا این سریال برای سطح های متوسط و پیشرفته نیز توصیه می شود. این سریال به این شکل شروع می شود که ریچل گرین روز عروسیاش فرار میکند و به دنبال دوست دوران کودکیاش، مانیکا گلر، که در نیویورک زندگی میکند، میرود. ریچل به گروه دوستان مانیکا میپیوندد. که داستان سریال حول محور اتفاقات عاشقانه، مشکلات عاطفی و گرفتاریهای شغلی میگذرد.
سریال How I meet your mother
داستان این سریال جالب در مورد شخصیت اصلی (تد مازبی) است که شروع به تعریف کردن خاطرات برای دختر و پسرش میکند و از روزهای ملاقات با مادرشان میپردازد که هر قسمت از این سریال به یادگیری زبان انگلیسی زبان آموز کمک می کند.
01/10/9
10:55 ع
اگر خیلی برایتان مهم باشد که در طول دوره درمان ارتودنسی اصلا اذیت نشوید، ارتودنسی متحرک گزینه مناسبی است. زیرا در این روش درمان محدودیتهای شما نسبت به ارتودنسی ثابت کمتر خواهد بود. در این نوع روش درمان، دستگاه ارتودنسی روی دندان ثابت نیست و در صورت نیاز میتوانید آن را جابهجا کنید.
وقتی صحبت از ارتودنسی متحرک میشود، به دستگاههای ارتودنسی اشاره میکنیم که متحرک هستند، بنابراین مانند بریسهای سنتی روی دندان ثابت نمیشوند. بنابراین، بیماران میتوانند آنها را بر اساس نیاز خود، به عنوان مثال برای غذا خوردن و مسواک زدن، خارج کنند. به همین دلیل است که بریس های متحرک آزادی بیشتر، راحتی بیشتر و بهداشت بهتر را ارائه میدهند.
برخلاف تصور برخی افراد، یک نوع روش واحد برای ارتودنسی متحرک وجود ندارد. یک طبقه بندی وجود دارد و در آن انواع دستگاههای ارتودنسی متحرک وجود دارند که عبارتند از:
پلاکهای نگهدارنده: استفاده از این نوع دستگاه بسته به مورد میتواند شبانه باشد یا باید در طول روز استفاده شود. در پایان درمان ارتودنسی برای حفظ درمان انجامشده و جلوگیری از برگشت دندانها به حالت اولیه استفاده میشود. این دستگاه نگهدارنده بیشتر تحت عنوان دستگاهی برای استفاده شبانه شناخته میشود، اما در بسیاری از موارد باید در طول روز به خصوص در اولین دوره پس از درمان ارتودنسی استفاده شوند. این دستگاهها هیچ عملی انجام نمیدهند و فقط دندانها را در جای خود نگه میدارند.
پلاکهای نگهدارنده، حاوی عناصری هستند که صرفا برای جلوگیری از حرکت دندانها به آنها فشار وارد میکنند.
از دیگر دستگاههای ارتودنسی متحرک میتوان پلاکهای ساده، پلاکهای فانکشنال، الاینرهای شفاف و دستگاههای فانکشنال مولتی پی را نام برد که هرکدام برای مورد خاص متناسب استفاده میشوند.
اکثر بیمارانی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند میتوانند از دستگاههای ارتودنسی متحرک، هم روی فکهای بالا و پایین و در هر دو قوس به طور همزمان استفاده کنند. ارتودنسی متحرک برای بسیاری از مشکلات دندانی موثر است و می تواند از ساده ترین تا پیچیده ترین موارد را درمان کند. همچنین حداقل سنی برای شروع درمان این نوع ارتودنسی وجود ندارد، بنابراین بریسهای متحرک را میتوان هم برای کودکان و هم بزرگسالان استفاده کرد.
در ارتودنسی با دستگاه متحرک اگرچه کارایی دستگاههای ثابت و متحرک یکسان است، اما این دستگاهها در برخی موارد با هم تفاوت دارند. در اینجا تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک را بررسی کردهایم:
از لحاظ زیبایی شناختی دستگاههای متحرک بسیار بهتر و مناسبتر از دستگاههای فلزی ثابت هستند. دستگاههای ارتودنسی متحرک با آناتومی دندانهای شما سازگار میشوند، بنابراین میتوانید در آرامش و بدون تغییر صدایتان صحبت کنید و بدون نگرانی لبخند بزنید. تقریبا کسی متوجه شود که بریسهایتان را روی دندانهایتان قرار دادهاید!
از لحاظ راحتی، روش درمان ارتودنسی متحرک به طور کلی از روش ثابت راحتی بیشتری را فراهم میکند. بیماران محدودیت غذایی ندارند و می توانند غذاهای سفت و رنگی (چای، قهوه، غذاهای دارای ادویهجات و…) بخورند یا به سادگی میوهای را گاز بگیرند بدون اینکه خطر شکستن دستگاه یا لکه دار شدن آن وجود داشته باشد. آنها همچنین به راحتی برداشته میشوند.
از نظر بهداشت نیز ارتودنسی به روش متحرک نسبت به ثابت بسیار بهتر است؛ زیرا مسواک مانعی ندارد و میتواند به راحتی به تمام قسمتهای دهان دسترسی پیدا کرد. همین امر در مورد نخ دندان نیز صدق میکند که کشیدن آن به صورت روزانه توصیه میشود؛ اما طبق اصولی که متخصص به شما آموزش میدهد. در حالی که در ارتودنسی ثابت، باید از مسواکهای بین دندانی برای تمیز کردن نواحی بین دستگاه و دندانها استفاده شود.
از نظر نیاز به معاینه دورهای، به طور کلی در ارتودنسی ثابت نیاز به بررسی منظمتری نسبت به روش متحرک وجود دارد. اما مواردی در ارتودنسی به روش متحرک وجود دارد که لازم دستگاه هر یک یا دو هفته یکبار توسط متخصص ارتودنسی تنظیم یا تعویض شوند.
01/10/8
5:12 ع
ارتودنسی نامرئی یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین روشهای درمانی است و مزایای زیادی دارد. برای کسانی که بخواهند دوره درمان خیلی راحتتری داشته باشند و نگران وضعیت ظاهری خود در طول درمان نباشند، این روش درمانی بهترین گزینه است. در این مطلب مهمترین مزایای ارتودنسی نامرئی را توضیح دادهایم.
به لطف مزایای ارتودنسی نامرئی، این روش درمانی به یک انتخاب روزافزون برای حل مشکلات مربوط به زیبایی و عملکرد لبخند تبدیل شده است.
بیایید با هم مزایای راه حل های سنتی را بررسی کنیم.
از جمله مزایای ارتودنسی نامرئی، گذراندن روند درمان و گرفتن نتیجه بدون ایجاد اختلال زندگی شخصی و روزمره است. پلاکهای شفاف و قابلجابجایی برای دندان را میتوان در هر زمانی از روز استفاده کرد، زیرا در نگاه اول نامحسوس هستند و بنابراین باعث ناراحتی یا خجالت نمیشوند.
آنها در واقع برای برآوردن نیازهای زیبایی شناختی و حساسیت افراد ایجاد شدهاند. بنابراین میتوانند ناهماهنگیها یا مشکلات مال اکلوژن و شلوغی دندان را با آرامش کامل حل کنند.
خبر خارق العاده دیگر این است که دستگاههای نامرئی میتوانند نتایجی مشابه ارتودنسی ثابت سنتی ارائه دهند.
درمان گام به گام توسط متخصص و بر اساس زمانهایی مشابه ارتودنسی کلاسیک برنامهریزی میشود: از 12 تا 24 ماه، بسته به مشکلی که باید درمان شود.
و البته به شرطی که بیمار در اجرای دستورالعملهای ارائه شده توسط دندانپزشک دقیق و منظم باشد. بنابراین استفاده از دستگاه نامرئی تا زمانی که لازم است چه در روز و چه در شب و مراجعه دورهای به مطب برای بررسی یا تعویض آن، از مواردی است که باید رعایت شوند. به طور خلاصه، کمی همکاری بیشتر از سوی بیمار مورد نیاز است، اما نتایج و مزایای فراوان دستگاه نامرئی کاملا ارزش تلاش را دارد.
هر کسی که تا به حال از بریس سنتی استفاده کرده باشد، حداقل یک بار ناراحتی یا تحریک ناشی از اجزای فلزی را تجربه کرده است.
الاینرهای شفاف دارای قطعات فلزی نیستند که خطر ایجاد ساییدگی در گونهها و لثهها را داشته باشد. سبک هستند و کاملاً با فرم دندان ها سازگاری دارند. به طور خلاصه یک راحتی تضمین شده!
علاوه بر این، آنها از مواد ضد حساسیت ساخته شدهاند و بنابراین راهحل ایدهآلی برای کسانی است که رویای لبخندی زیبا را در سر میپرورانند اما به فلزات حساسیت دارند.
یکی از ویژگی ها و مزایای ارتودنسی نامرئی این است که در صورت لزوم می توان الاینرها را به راحتی برداشت. و این ویژگی در موارد زیر بسیار کاربردی است:
امکان استفاده نکردن از دستگاه نامرئی در یک مناسبت مهم مانند مراسم یا مصاحبه شغلی.
آزادی در خوردن غذاهای مورد علاقه خود بدون ترس از اینکه ممکن است مقداری از غذا بین قلابهای فلزی گیر کند.
خطر کمتر ایجاد پوسیدگی؛ زیرا بهداشت دهان را می توان به طور موثر و کامل انجام داد.
آخرین مورد در میان مزایای ارتودنسی نامرئی، امکان تمیزکردن ساده و سریع آن است.
برای جلوگیری از تکثیر میکروبها و باکتریها در دهان و همچنین شروع بوی بد دهان یا پوسیدگی دندان، بسیار مهم است که بتوان دستگاه و دندانها را هر روز تمیز کرد.