سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
< 1 2 3

96/6/8
10:0 ص

اثر حملات تروریستی تهران 1

اثر حملات تروریستی تهران بر کودکان

اثر حملات تروریستی تهران بر کودکان ؛ علی رغم تصور عمومی مبنی براینکه کودکان درک کاملی از ماهیت اتفاقاتی که در اطراف شان می افتد ندارند و از تحلیل آن عاجزند و اینکه کمتر از یادآوری ترومای این حوادث رنج می برند ؛

اخیرا مطالعات زیادی با موضوع تاثیر تروریسم بر روح و روان کودکان نشان می دهد که کودکانی که مستقیما در معرض حوادث تروریستی قرار می گیرند قادر به درک آن چه برسرشان آمده ، هستند .

یافته های تحقیقات نشان می دهد که علایم روحی این کودکان مانند آن چه افسردگی در بزرگسالان می نامیم ، است  و گاهی واکنش تنشی آن ها شدیدتر از آن است .

یکی از مهم ترین آثار حوادث تروریستی در کودکان نوعی ترس درونی ، در ماندگی و وحشت مداوم است . به طوری که کودک حس می کند این ترس مربوط به حادثه ای در گذشته نیست و ممکن است دوباره اتفاق بیفتد .

اثر حملات تروریستی در تهران


این اختلال باعث می شود که کودک همواره شرایط را غیر قابل پیش بینی بداند و از برنامه ریزی برای حتی یک ساعت بعد از آن هم ناتوان باشد . در نتیجه نوعی وابستگی شدید به بزرگسالان و ترس از تنهایی را موجب می شود . این ترس درونی همواره در خواب و رویای کودکان ظاهر می شود .

کودکانی که با این ترس درونی همراه هستند همواره کابوس های شبانه ی دردناکی را تجربه می کنند که قادر به یادآوری آن در بیداری نیستند .

جهت تماس و مشاوره تلفنی با روانشناس و مشاوران  متخصص ازطریق تلفن ثابت و بدون پیش شماره با 9092305983 تماس حاصل فرمایید.

یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید.

دیگر مطالعات انجام شده و شبه اثر حملات تروریستی در تهران بر روان کودکان

این صدمات روحی منجر به نوعی بی حسی ( numbness ) می شود که اولین علامت از دست رفتن سلامت روان می باشد . این عارضه می تواند در آینده منجر به خودکشی در کودکان شود .

اثر حملات تروریستی در تهران


مشاوره با تحقیقات دیگری علایم روحی روانی و جسمی دیگری گزارش کرده است که می توان به اختصار به برخی از یافته های آن اشاره کرد :

  • نا امیدی
  • حس تحقیر شدن
  • خشونت رفتاری
  • ترس روانی
  • اقدامات تلافی جویانه ی بدون فکر
  • سوء مصرف مواد در سنین بالاتر
  • اضطراب
  • فشار خون
  • آسم
  • زخم معده

 

برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.

منبع : مشاوران هیروو


96/6/7
10:0 ص

یادگیری مهارت نه گفتن در کودکان 1

 یادگیری مهارت نه گفتن در کودکان

یادگیری مهارت نه گفتن در کودکان مساله ای پر اهمیت و در خور بحث و گفتگوست که امروزه در میان روابط اجتماعی کودکان بشدت نمود دارد .

آموزش به کودکان که چگونه وقتی از سوی همسالان تحت فشار قرار می گیرند تا کاری را انجام دهند که نمی خواهند ، از انجام آن امتناع کنند .

یادگیری مهارت نه گفتن در کودکان 1

مهارت : مقابله

از گروه کودکان بپرسید ” فکر می کنید چه وقت هایی حتی با وجود اینکه دیگران از شما می خواهند که با آن ها همراه شوید باید بگویید نه ” از آن ها بخواهید چند مثال بزنند .

جهت تماس و مشاوره تلفنی با روانشناس و مشاوران  متخصص ازطریق تلفن ثابت و بدون پیش شماره با 9092305983 تماس حاصل فرمایید.

یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید.

برای یادگیری مهارت نه گفتن در کودکان به آن ها توضیح دهید :

در ابتدا اینکه این نوع فعالیت و تمرین مهارت در مربیان و معلمان می تواند موثر واقع شود .

نه گفتن در مواقعی که دیگران از شما می خواهند کارهایی را انجام دهید که نمی خواهید ، اغلب بسیار دشوار است . به نظر می رسد همراه شدن با گروه آسان تر باشد . اما اینکه بدانید همیشه حق انتخاب دارید و اختیار با شماست و در انتخاب آن کار آزاد هستید ، از اهمیت بسیاری برخوردار است .

اگر بگویید نه و سایر کودکان دلیل آن را از ما بپرسند ، صادق باشید و به آن ها بگویید که چرا نمی توانید یا نمی خواهید کاری که آن ها می گویند را انجام دهید . اکثر اوقات ، افراد به تصمیمات شما احترام می گذارند . هیچ نباید به خاطر نه گفتن احساس ” گناه ” کنید ؛ باید به خاطر اینکه با خودتان روراست هستید به خود افتخار کنید .

از گروه بچه ها بخواهید نه گفتن را در شرایط مختلف تمرین کنند . از یک داوطلب بخواهید سعی کند سایر کودکان را طوری متقاعد کند که در برابر خواسته ی او تسلیم شوند .

این داوطلب می تواند فقط 30 ثانیه برای هر شرکت کننده وقت بگذارد و می تواند به هر نحوی ، به جز استفاده از الفاظ بد یا تماس فیزیکی با فرد مقابل ، اعمال فشار کند . سپس داوطلب دیگری را صدا کنید . پس از هر دور ، در مورد روش های مختلفی که می توانند ” نه ” بگویند بحث کنید .

یادگیری مهارت نه گفتن در کودکان 1

در اینجا چند موقعیت مثالی مشاوره را مشاهده بفرمایید ؛

کودکان همچنین می توانند موقعیت های مورد نظر خود را نیز پیشنهاد کنند .

  • می خواهم بیایی چند آب نبات باهم بدزدیم .
  • بیا سامان را اذیت کنیم و ببینیم که می توانیم اورا به گریه بیاندازیم .
  • این سیگار را امتحان کن ؛ سیگار کشیدن کار جالبی است .
  • بیا به کلاس نرویم ، هیچ کس مارا تنبیه نمی کند .
  • به پدر و مادرت بگو که در خانه ی ما خواب هستی ، می توانیم دزدکی به مرکز تجاری برویم .

 

برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.

منبع : مشاوران هیروو


96/6/6
10:0 ص

آموزش عذر خواهی کردن در کودکان 1

آموزش عذر خواهی کردن در کودکان

آموزش عذر خواهی کردن در کودکان باعث عدم تعارضات و یا کمتر شدن برخورد های غیر اخلاقی در آن ها می شود . به همین خاطر یادگیری آن در کودکان می تواند بسیاری از مشکلات ناشی از روابط آن ها را حل بنماید .

مهارت : حل تعارض

از گروه کودکان بپرسید ” چه کاری انجام داده اید که باید بعد از ان عذر خواهی می کردید ؟ ” پاسخ ها را روی تخته یا برگه ی بزرگی بنویسید .

آموزش عذر خواهی کردن در کودکان 1

برای آموزش عذر خواهی در کودکان به آن ها توضیح دهید :

اغلب اوقات عذر خواهی کردن کار دشواری است . اغلب به صورت عمدی با کسی در گیری ندارید یا به احساسات کسی لطمه نمی زنید .

وقتی که متهم به انجام کار اشتباهی شده اید ، ممکن است حالت تدافعی بگیرید ، به خصوص زمانی که فکر کنید این اتهام منصفانه نیست .

عذر خواهی کردن آخرین کاری است که دلتان می خواهد انجام بدهید . اما عذر خواهی ، یعنی پی بردن به اینکه کار اشتباهی انجام داده اید ، اظهار تاسف و اینکه واقعا منظورتان همین است ، نشان دهنده ی اهمیت قایل شدن شما است .

جهت تماس و مشاوره تلفنی با روانشناس و مشاوران  متخصص ازطریق تلفن ثابت و بدون پیش شماره با 9092305983 تماس حاصل فرمایید.

یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید.

چند چیز را باید در مورد آموزش عذر خواهی در کودکان به خاطر داشت :

  • سعی کنید که کاملا متوجه شوید که کار شما چگونه باعث لطمه دیدن شخص مقابل شده است .
  • هیچ وقت دیگران را به خاطر کارهای خود مقصر ندانید .
  • احساسات آن فرد را با گفتن ” اگر من هم بودم همین احساس را پیدا می کردم ” تایید کنید .
  • مساله ای که در مورد آن متاسف هستید را روشن کنید .
  • انتظار نداشته باشید که شرایط به صورت آنی بهتر شود . ممکن است کمی زمان ببرد .
  • پس از اینکه عذر خواهی کردید ، بگذارید شخص مقابل صحبت کند .از تیم های دو نفره ی کودکان بخواهید حالت های زیر را بازی کنند . کودکان هر تیم باید فرصت این را داشته باشند که هم عذر خواهی کنند و هم از آن ها عذر خواهی شود .
  • آموزش عذر خواهی کردن در کودکان 1

  • گفته بودید که با دوست تان تماس می گیرید اما فراموش کردید .
  • داشتید با یک فرد دیگر صحبت می کردید و دوست تان از راه رسید ، شما او را به صحبت های خود وارد نکردید .
  • روز بدی داشتید و به دوست تان خیلی کنایه زدید .سپس یک مکالمه ی گروهی در مورد اینکه چرا برخی از عذر خواهی ها به درگیری منجر می شوند و بقیه نه ، ترتیب دهید . مطمعن باشید که جواب های بسیار جالب و مفیدی دریافت خواهید کرد .

 

برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.

منبع : مشاوران هیروو


96/6/5
10:0 ص

آموزش حریم شخصی به کودکان 2

آموزش حریم شخصی به کودکان

آموزش حریم شخصی به کودکان و توضیح حد و حدود حریم ها و تمرکز بر مفهوم ” شخصی ” در آن ها به عنوان موضوعی بسیار حساس و مهم .

مهارت : خود آگاهی

از کودکان بخواهید درباره ی حریم شخصی و هر آنچه از آن می دانند صحبت کنند . از آن ها بخواهید هنگام فکر کردن به این مفهوم ، روی واژه ی « شخصی » تمرکز داشته باشند .

آموزش حریم شخصی به کودکان 2

حول آموزش حریم شخصی به کودکان توضیح دهید :

حریم شخصی به فاصله ی بین دو نفر اشاره دارد . حریم شخصی شما ، فضایی در اطراف بدن تان است که کمک می کند در کنار دیگران احساس راحتی داشته باشید و دیگران نیز در کنار شما احساس راحتی کنند . این فضا شبیه یک حباب نامریی است که شما را احاطه کرده است . افرادی که به بررسی حریم شخصی پرداخته اند ، می گویند حریم شخصی ، به چهار ناحیه تقسیم می شود .

جهت تماس و مشاوره تلفنی با روانشناس و مشاوران  متخصص ازطریق تلفن ثابت و بدون پیش شماره با 9092305983 تماس حاصل فرمایید.

یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید.

معرفی نواحی ذیل یکی از راه های آموزش حریم شخصی به کودکان

اولین ناحیه ، ناحیه ” صمیمی ” نام دارد . که در آن یک فرد می تواند تقریبا به شما بچسبد یا حدود نیم متر از شما فاصله بگیرد .

خانواده و دوستان خیلی صمیمی تان هنگام صحبت درباره ی یک مساله خصوصی با شما ، یا به خاطر اینکه به شما نزدیک باشند ، در این ناحیه می ایستند . اگر شخصی که شما با او احساس صمیمیت زیادی نمی کنید وارد این ناحیه شود شاید احساس ناراحتی کنید .

دومین ناحیه ، ناحیه ی ” شخصی ” نام دارد . این ناحیه از نیم متر تا 1/20 متری شما در نظر گرفته می شود . کسانی که به خوبی آن ها را می شناسید ، برای مکالمات روزمره در این ناحیه قرار می گیرند .

سومین ناحیه ، ناحیه ” اجتماعی ” نام دارد که محدوده ی آن از 1/20 تا 3/60 متری شما است . آشنایان برای صحبت با شما در این ناحیه می مانند .

چهارمین ناحیه ، ناحیه ” عمومی ” نام دارد . این ناحیه از 3/60 متر شروع شده تا جایی که در دیدرس شما قرار داشته باشد ، ادامه دارد . افرادی در این ناحیه قرار می گیرند که در اماکن عمومی صحبت می کنند . به طور مثال فردی که می خواهد در جلسه ی انجمن مدرسه سخنرانی کند .

آموزش حریم شخصی به کودکان 2

در این قسمت از کودکان بخواهید تا بگویند به طور معمول با چه افرادی در هریک از این نواحی صحبت می کنند . آن ها باید علاوه بر دوستان و اعضای خانواده ، سایر افراد مدرسه و جامعه را نیز عنوان کنند .

به آن ها توضیح دهید که باید هر وقت همراه یا کنار فرد دیگری هستند باید از خود بپرسند آیا در فاصله ی مناسب با آن ها قرار دارند و نیز برای شما بگویند که در هنگام صحبت کردن با چه کسی در هریک از نواحی توضیح داده شده ، احساس راحتی می کنند .

 

 

برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.

منبع : مشاوران هیروو


96/6/4
10:0 ص

آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟

 آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟

آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟ سوالی که ذهن خیلی از خانواده ها را درگیر کرده که چگونه با این مساله در کودکشان برخورد کنند . زمانی که بچه بودیم ، والدین با در نظر گرفتن سن ، پول تو جیبی را به طور هفتگی می دادند . برخی از والدین بخاطر انجام کارهای روزانه به بچه های خود پول می دهند . و برخی دیگر اصلا به بچه های خود پول نمی دهند . اما دادن پول تو جیبی هم باید دلایلی داشته باشد . هریک از این روش ها ، جنبه های مثبت و منفی خود را دارد .


آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟1

در این جا مشاوره مواردی را ارایه می دهد که شما را برای دادن پول تو جیبی به کودکان راهنمایی می کند . اگر تصمیم دارید به طور هفتگی به آن ها پول تو جیبی بدهید می توانید به شرح ذیل عمل کنید :

  • کودکان می توانند پس اندازی داشته باشند . به او کمک کنید تا بتواند این کار را مدیریت و برنامه ریزی کند .
  • احتمال دارد با دادن پول به آن ها نق زدن هایشان را قطع کنید اما ؛ بچه ها به خوبی می دانند که چگونه و چه زمانی از شما پول بگیرند .


  • جهت تماس و مشاوره تلفنی با روانشناس و مشاوران  متخصص ازطریق تلفن ثابت و بدون پیش شماره با 9092305983 تماس حاصل فرمایید.

    یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید.

آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟ کاری کنید که فرزند شما ارزش پول در آوردن را بداند

هرچند زمانی که فرزندتان پول بیشتری برای خرج کردن می خواهد ، احتمالا شما برای پایان دادن به خواسته ی او ، بیش از نیازش به او پول می دهید و پیش خود می گویید آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟ اما اشتباه نکنید . با این کار به او یاد میدهید که پول در آوردن ، کاری سهل و آسان است .

آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟2

اگر برای انجام کارهای روز مره به فرزندتان پول می دهید ( مثلا تمییز کردن اتاق ، ظرف شستن ، ریختن لباس ها در ماشین لباسشویی ) آن ها :

  • ارزش پول را می فهمند .
  • متوجه می شوند با انجام این کار ، پول بدست آوردند .
  • احتمال کمتری دارد پول را بیهوده خرج کنند .
  • حس مسؤلیت پذیری آنان افزایش می یابد .

شاید از اینکه برای انجام دادن کار های روزمره به کودکتان پولی پرداخت کنید ، راضی نباشید و تصور کنید کاری که برای اعضای خانواده صورت می گیرد وظیفه است . علاوه براین ، کودکانی که برای انجام کار های خانه پول می گیرند ، احتمالا به فکر خودشان هستند ، نه نیاز های خانواده و می گویید که آیا به فرزندم پول تو جیبی بدهم ؟ آن ها فقط برای پول کار می کنند و این درست نیست .

بنابراین ، اگر پول موجب رفتار خوب می شود :

  • احتمالا بچه ها رفتار بهتری خواهند داشت .
  • احتمالا بچه ها این مساله را درک خواهند کرد که برای بدست آوردن پول باید کار کرد .

پس رفتار خوب بچه ها ، بر مبنای پاداش بیرونی می باشد ، نه یک خواسته واقعی برای انجام دادن .

 

 

برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.

منبع : مشاوران هیروو


96/6/2
10:0 ص

جریمه برای بد رفتاری کودک 1

جریمه برای بد رفتاری کودک

جریمه برای بد رفتاری کودک ؛ اما این جریمه باید منطقی باشد . باید در صورت امکان ارتباط روشنی میان رفتار بد کودک و نتایج ناشی ار آن وجود داشته باشد .

در ارتباط با کودکان تازه به راه افتاده ، سه مجازات منطقی و مناسب به نظر می رسد . نخستین آن سرزنش است . سرزنش مجازات منطقی است که به کودک می گوید : « اگر با دیگران خوش رفتاری نکنی ، عصبانی می شوی . » برای تاثیر سرزنش ، تکرار پشت سر هم آن درست نیست . با تکرار تاثیر سرزنش از دست می رود . اما هنگام سرزنش باید به قدر کافی جدی باشید تا کودک بداند که با او شوخی نمی کنید .

مثلا اگر کودک تازه به راه افتاده ی شما کسی را کتک می زند می توانید حالت عصبانی بگیرید و بگویید : « نه حق نداری این کار را بکنی . » مسلما به نتیجه می رسید .


جریمه برای بد رفتاری کودک 2

انواع جریمه برای بد رفتاری کودک و مجازات او

نوع دیگرمجازات و جریمه برای بد رفتاری کودک ، محروم کردن است . مثلا اگر کودک شما با عروسکش به کسی ضربه ای وارد کرد ، می توانید به عنوان مجازات عروسک را از دستش بگیرید و مدتی او را از عروسکش محروم کنید .

از میان جمع بیرون بردن کودک هم ، گاه مجازات موثری است . اگر کودک ، علیرغم سرزنش کلامی همچنان به زدن پدر و مادر و سایر بچه ها ادامه دهد ، می توانید او را 5 تا 10 دقیقع در اتاقش تنها نگهدارید . مجازاتی منطقی است . زدن دیگران درست نیست و مجازات آن هم می تواند چند دقیقه تنهایی کشیدن باشد . به کودک می گویید اگر می خواهی تنها نمانی باید به دیگران محبت کنی .

از کتک زدن بپرهیزید

احتمالا شما هم مثل بسیاری از والدین ، وقتی عصبانی می شوید ضربه ای به کپل کودک خود می زنید . البته آن قدرها هم اقدام وحشتناکی نیست .

در ادامه ی مطالب به تفصیل راحع به تنبیه و حدو حدودی که باید رعایت شود صحبت خواهیم کرد ؛ اما به اعتقاد ما این اقدام تادیبی مناسب برای کودکان یک تا دوساله نیست . اشکال بزرگی دارد . زدن عادت می شود و ضمن آنکه تاثیرش را از دست می دهد ، روی رابطه شما با فرزندتان تاثیر نامساعد گذاشته و به احتمال زیاد به رشد اخلاقی او لطمه می زند . چه بهتر که برای تربیت فرزند از روش های دیگری استفاده کنید .

در راهکارهایی که ملاحظه می فرمایید ، برای تربیت کودکان تازه به راه افتاده ، هفت روش توصیه شده است . به کمک این هفت روش به هر صورت باید بتوانید رفتار کودک یک تا دوساله خود را کنترل کنید ؛ هرچند مطمعنا کنترل کودک و تربیت او به هیچ وجه کار ساده ای نیست . ازین رو از این سن و جهت تربیت صحیح کودک مشاوره می تواند مفید واقع شود .


جریمه برای بدرفتاری کودک


روش های پیشنهاد شده با احترام به استقلال طلبی کودک ، به رشد اخلاقی او توجه دارند . با بکار بردن این روش ها ضمن توجه به آن چه برای تربیت فرزند خود در نظر گرفته اید ، او را در راستای رشد اخلاقی حرکت می دهید و این دراصل مفهوم و جان کلام رشد اخلاقی است .

جهت تماس و مشاوره تلفنی با روانشناس و مشاوران  متخصص ازطریق تلفن ثابت و بدون پیش شماره با 9092305983 تماس حاصل فرمایید.

یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید

هفت توصیه برای تربیت کودکان تازه به راه افتاده

1-کنجکاوی سالم او را تشویق کنید .

2- کودک را با محدودیت ها آشنا کنید تا از مقررات و دلایل زیر بنایی آن مطلع گردد.

3- با منع رفتار های ناپسند ، کار های دیگری را به او پیشنهاد کنید .

4- با پرت کردن حواس کودک ، از لجاجت بی مورد جلوگیری نمایید .

5- رفتار های خوب را تشویق و تقویت کنید تا ضمن کمک به تربیت کودک ، روابط بهتری میان او و شما بوجود آید .

6- در صورت امکان بدخلقی کودک را ندیده بگیرید ، تا بداند با بداخلاقی و غرولند به جایی نمی رسد .

7- می توانید اگر خواستید ، برای رفتار های ناپسند کودک مجازات منطقی در نظر بگیرید تا بفهمد پاداش بد رفتاری واکنش ناخوشایند است .


 

برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.

منبع : مشاوران هیروو


96/6/1
10:0 ص

تاریخچه ی روان شناسی بلوغ و نوجوانی

تاریخچه ی روان شناسی بلوغ و نوجوانی

اکثر متخصصان و روان شناسان معتقدند که بلوغ و نوجوانی و بررسی مسائل این دوره یک پدیده ی عصر حاضر نیست بلکه به خاطر اهمیتش از قدیم بدان توجه خاصی شده است . حتی پیش از میلاد مسیح (ع) نیز به این مرحله از مراحل مختلف زندگی توجه خاصی شده است .

افلاطون ، در باره ی اجتماعی شدن کودکان از نخستین سال های زندگی تا دوره ی نوجوانی و به کمال رسیدن ، بیاناتی اظهار داشته است .

ارسطو رشد و تکامل را در سه مرحله می داند که عبارتند از : هفت سال اول « بچگی » . از 7 سالگی تا دوران بلوغ « کودکی » و از سن بلوغ تا 21 سالگی « نوجوانی» یا رشد و کمال .

در اسلام متفکران و شاعرانی نیز به این امر مهم پرداخته اند ، توجه خود را در مورد تربیت صحیح نوجوانان متمرکز کرده و توجه به این مرحله از گذران زندگی را از ضروریان و واجبات دانسته اند .


تاریخچه ی روان شناسی بلوغ و نوجوانی


ویژگی های دوران بلوغ و نوجوانی

در دوره ی نوجوانی یک سلسله ویژگی های خاص در فرد به وجود می آید . این ویژگی ها سبب متمایز شدن این دوره از دیگر دورران زندگی انسان می شود . با این حال در بین روان شناسان درباره ی مراحل نو جوانی اتفاق نظر های زیر وجود دارد :

  • نوجوانی دوره ی انتقال از دوران کودکی به بزرگسالی است .
  • این مرحله از زندگی با مجموعه ای از تغییرات عمده ی جسمانی ، عاطفی ، اجتماعی مشخص می شود .
  • رشد ، یک فرایند مداوم است که با مراحل کودکی ، نوجوانی و بزرگسالی همبستگی نشان می دهد لذا ، انواع خاص تربیت در هر دوره باید مورد توجه قرار گیرد .
  • فرایند رشد نوجوانی دارای ماهیت زیستی اجتماعی است ، یعنی رشد و تکامل نوجوان از عوامل ، سرشتی ، تجارب دوران طفولیت و کودکی ، گرایش های والدین ، نقش گروه همسالان ، خواسته ها و انتظارات محیط زندگی متاثر خواهد بود . در گذشته دو دیدگاه افراطی در مورد نقش عوامل محیطی و زیستی در رشد وجود داشت که عبارتند از :

دیدگاه اول مربوط به زیست شناسان افراطی بود که رشد زیستی و جنبه های ژنتیکی را سرنوشت ساز برای رشد می دانستند که می توان از طرفداران این نظریه « آرنولد گزل » را نام برد .

دیدگاه دوم ، دیدگاه رفتارگرایی است که به نقش محیط و یادگیری ، تاکید بیش از حد کرده بود .چهره ی اصلی این گرایش « واتسون » است که تصور داشت عوامل ژنتیکی و زیستی نمی توانند بر سر راهی که عوامل محیطی برای رشد تعیین می کنند مانعی ایجاد کنند .

دیدگاه های رفتارگرایی نوجوانان

امروزه هیچ یک از این دو نظریه طرفدار چندانی ندارد زیرا اکثر دیدگاه های اخیر تعامل دو عامل زیستی و محیطی ( نضج و یادگیری ) را در رشد موثر می دانند و آنچه مورد بحث و اختلاف نظر است ، میزان تاثیر هر یک از و چگونگی تعاملی است که این دو در ایجاد تفاوت های فردی دارند .

به طور کلی ، می توان عوامل زیستی نقش تعیین کننده تری در رشد طبیعی و کمی اعضا و ساختار های بدن ، رشد و هوش ، داشته و الگو های عمومی رفتار ، فراهم ساختن مواد خام برای یادگیری و تعیین توانایی های بالقوه را بر عهده دارد . در حالی که عوامل محیطی در زمینه رشد اکتسابی ، رشد کنش ها و مهارت های ویژه ی فردی ، فراهم نمودن شرایط لازم برای شکوفایی استعداد ها و توانایی های بالقوه و رشد آداب اجتماعی و رفتار اخلاقی سهم بیشتری دارد .

برای استفاده از خدمات مشاوره تخصصی و روانشناسی کودکان و نوجوان ، بدون پیش شماره از تلفن ثابت با  9092305983 تماس حاصل فرمایید.

یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید

ویژگی های عمومی دوران نوجوانی در اهداف زیر مشخص است :

  1.  شکل گیری رشد عاطفی .
  2.  پیدایش رغبت ها و گرایش به سوی جنس مخالف .
  3.  شکل گیری و رشد اجتماعی .
  4.  رهایی از وابستگی و کنترل های خانواده .
  5.  شکل گیری در رشد شناختی .
  6.  انتخاب شغل و حرفه .
  7.  صرف اوقات فراغت .
  8.  به دست آوردن فلسفه زندگی .
  9. خودشناسی .

تاریخچه ی روان شناسی بلوغ و نوجوانی

تقسیم بندی مسائل بلوغ و نوجوانان

داشتن اطلاع از این مسائل به روان شناسان کمک می کند تا مسائل نوجوانان را به چند دسته ی زیر تقسیم بندی کنند :

  1.  مسائل شخصیت ، رشد اجتماعی و عاطفی .
  2.  فقط رشد جسمی ، تغییرات فیزیولوژیک و روابط جنسی.
  3.  یادگیری و مسائل فکری و هوشی نوجوانان در مدارس و سایر محل ها .

مطالعه درباره ی نوجوانی ، بلوغ در دنیای امروز از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است . چنان چه رشته های زیست شناسی ، جامعه شناسی و مردم شناسی مطالعه ی این دوره را جزو فعالیت های خود قرار داده اند .
آغاز و پایان دوره ی نوجوانی برای افراد یکسان نیست . افراد از لحاظ تفاوت های فردی هم از لحاظ زیستی و هم از لحاظ روحی با هم یکسان نیستند . الگو های رفتاری در جوامع مختلف با هم تفاوت دارند . در بعضی جا ها دوره ی نوجوانی بسیار کوتاه است .

تقسیم بندی دوران نوجوانی

روان شناسان در مورد سن شروع و پایان نوجوانی بیشتر از میانگین سن سخن گفته اند . بر این اساس نوجوانی به سه مرحله تقسیم می شود .

  1. پیش نوجوانی 10 تا 12 سالگی
  2. اوان نوجوانی 12 تا 15 سالگی
  3. اواخر نوجوانی 15 تا 18 سالگی

معمولا در دوره ی پیش نوجوانی برای دختر ها و دوره ی نوجوانی برای پسر ها پدیده ی بلوغ اتفاق می افتد . قبل از پیدایش چنین حالتی برای هر رو جنس علایمی ظاهر می شود که نشانه ی بوجود آمدن شرایط لازم بری گام نهادن فرد در مرحله بلوغ جنسی است .


برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.

منبع : مشاوران هیروو


مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
مشاوران هیروو ، مشاوره تلفنی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره آنلاین ، بهترین دکتر روانشناس ، دکتر روانشناس کودک ، روانشناسی کودک ، مشاوران هیروو-مشاوره روانشناسی-مشاوره آنلاین-روانشناسی کودک-مشاو ، روانشناسی نوجوان ، روانشناسی کودک ، مشاوره تلفنی ، مشاوره روانشناسی ، مشاوران هیروو ، روانشناسی کودک و نوجوان ، مرکز مشاوره تهران ، مشاور نوجوان ، مشاور نوجوان خوب در تهران ، مشاور نوجوانان ، روانشناسی و مشاوره نوجوانان , مشاوره نوجوانان جوانان , مشاوره را ، مشاوران هیروو-مشاوره روانشناسی-مشاوره آنلاین-روانشناسی ازدواج-مش ، مشاوران هیروو-مشاوره روانشناسی-مشاوره آنلاین-روانشناسی نوجوان-مش ، مشاوران هیروو-مشاوره آنلاین-مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-بهترین ، مشاوره خانواده ، مشاوره تلفنی کودک ، مشاوران هیروو-مشاوره روانشناسی-مشاوره تلفنی-مشاوره آنلاین-بهترین ، مشاوران هیروو-مشاوره روانشناسی-مشاوره آنلاین-روانشناسی-مشاوره تل ، روانشناسی ازدواج ، مشاوره کودک ، مشاوره کودک تلفنی ، مشاوره کودک تلفنی رایگان ، مشاوره کودکان تلفنی ، مشاوره کودکان روانشناس نوجوانان مشاوره تلفنی کودک مشاوره آنلاین ، مشکلات کودکان ترسو ، نقش قصه گویی در سلامت روان کودک, قصه گویی , داستان کودک, مهارت ا ، نهنگ آبی ، نهنگ آبی آهن ، نهنگ آبی اصفهان ، نهنگ آبی ایران ، نهنگ آبی به انگلیسی ، نهنگ آبی چیست ، نهنگ آبی دانلود ، نهنگ آبی در ایران ، نوجوان ، نوجوان , افسردگی , افسردگی نوجوان ,درمان افسردگی نوجوان ,اهمیت ا ، نوجوان ,بلوغ ,بلوغ دیررس ,تاخیر در بلوغ ,نشانه های بلوغ ,وراثت , ، نوجوان ,دوران نوجوانی ,استقلال طلبی ,هویت نوجوان ,رشد شخصیت نوجو ، نوجوان ,فشار های روانی ,تاثیر فشار های روانی بر نوجوان ,فشار های ، نوجوان ,فضای مجازی ,تاثیر شبکه های اجتماعی بر نوجوانان , شبکه ها ، نوجوان ,میل جنسی ,نوجوانی ,میل جنسی در دوران جنسی ,مسائل جنسی ,ن ، نوجوان کیست ؟ ، نوجوان,احساسات نوجوان,گوش دادن به حرف های نوجوان,احترام گذاشتن ب ، نوجوانان باهدف ، نوجوانی ، نوجوانی ,دوره ی نوجوانی ,مسائل مربوط به نوجوان ,مراجعه به روانشن ، هورومون دختران ، هوش کودکان ، هویت جنسیتی ، هویت جنسیتی چیست؟ ، ویژگی دختران ، کراتینه برزیلی ، کراتینه مو ، کنترل خشم نوجوان ، کنترل خشم نوجوانان ، کنترل خشم والدین ، کنترل عصبانیت در نوجوانی ، کنترل عصبانیت والدین ، کنجکاوی های جنسی کودکان ,تربیت جنسی کودکان ,رفتار مناسب با سوالا ، کودک ، کودک ,بیش فعالی ,کودکان بیش فعال ,درمان بیش فعالی کودکان , اختلا ، کودک ,حرف زدن کودک با خودش ,زبان باز کردن کودک ,رشد کودک ,گفتار ، کودک ,دستور دادن ,چگونه دستور دهیم ؟ , چگونه به کودک دستور دهیم ، کودک ,دیر حرف زدن کودک ,لکنت زبان در کودکان ,رشد زبان کودکان ,گف ، کودک ,رابطه ی زناشویی ,انحرافات اخلاقی ,مشکلات روانی کودک ,اضطرا ، کودک ,نقاشی کردن ,تفسیر کردن نقاشی کودک ,روانشاسی بالینی - روانش ، کودک ,نوجوان ,بازی های کامپیوتری ,اعتیاد به بازی های کامپیوتری و ، کودک ,یادگیری کودک ,سن یادگیری زبان دوم ,کودک دو زباه ,مشاوره کو ، کودک ,کم حرفی کودکان ,افسردگی ,دلایل کم حرفی کودک ,روانشناس کودک ، کودک آزاری چیست؟,کودک آزاری مخفی,کودک آزاری فیزیکی,وظایف والدین ، کودک باهوش ، کودک باهوش 2 ساله ، کودک باهوش 3 ساله ، کودک باهوش ایرانی ، کودک باهوش در بارداری ، کودک باهوش من ، کودک باهوش یک ساله ، کودک باهوش-کودک باهوش من-کودک باهوش در بارداری-کودک باهوش 2 ساله ، کودک بیش فعال ، کودک بیش فعال ,کودک بازیگوش ,تمرکز ,رفتار ناهنجار ,رفتار بیمارگو ، کودک بیش فعال چگونه است ، کودک بیش فعال چه کودکی ، کودک بیش فعال چیست ، کودک بیش فعال درمان ، کودک بیش فعال کیست؟ ، کودک طلاق ، کودک و طلاق والدین ، کودک کم رو,کودکان کم رو و خجالتی,کودک و کم رویی,درمان کودکان کم ، کودکان ، کودکان افغان ، کودکان بی سرپرست ، کودکان بیش فعال ، کودکان پروانه ای ، کودکان خیابانی ، کودکان طلاق ، کودکان طلاق عاطفی ، کودکانه ، روانشناسی تلفنی کودک , مشاوره تلفنی رایگان روانشناسی کودک , مشاو ، روانشناسی خانواده ، روانشناسی خانواده-مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-مشاوران هیروو ، روانشناسان کودک و نوجوان ، روانشناسی نوجوانان ، راههای ایجاد انگیزه ، روان شناسی کودک ، روانشناس تهران ، روانشناس کودک ، روانشناس کودک در تهران ، روانشناس کودک در شرق تهران ، روانشناس کودک در غرب تهران ، روانشناس کودک, مشاوره کودک, مشاوره تلفنی کودک, مشاوره کودکان, مر ، روانشناس کودکان ، ,از شیر گرفتن بچه ,از شیر گرفتن کودک در شب, غذای کمکی نوزاد ,شیر ، p ، آثار دلبستگی به پدر ، آموزش کراتینه مو ، احترام به نوجوان ، احترام به نوجوانان ، احترام به نوجوانان,احترام به نوجوان,احترام به والدین در نوجوانان ، احترام به والدین در نوجوانان ، اختلال ,اضطراب ,اختلال های اضطرابی ,اضطراب اجتماعی ,اختلال وحشت ، اختلال دیررس ، اختلال نعوظ ، اختلال هویت جنسیتی ، اختلال,اضطراب,اختلال اضطراب اجتماعی,ترس,طرد شدن,تحقر شدن,نشانه ه ، ارتباط موثر والدین با فرزندان ,برقراری ارتباط موثر فرزندان با وا ، اضطراب کودکان ، اضطراب کودکان pdf ، اضطراب کودکان اسپنس ، اضطراب کودکان پیش دبستانی ، اضطراب کودکان دبستا ، اضطراب کودکان در مدرسه ، اعتیاد ,اعتیاد والدین ,افراد مبتلا به اعتیاد ,تاثیر اعتیاد والدی ، افسردگی نوجوانان ، انجام تکالیف مدارس ، انزال ، انگیزه نوجوانان ، اوتیسم,اوتیسم در ایران,اوتیسم در نوزادان,اوتیسم خفیف,اوتیسم خفیف ، بازی درمانی کودک, بازی درمانی , سلامت روان, درمان افسردگی, درمان ، بلوغ زودرس , خصوصیات جنسی, بلوغ زودرس چه نشانه هایی دارد, سن بلو ، بهترین روانشناس نوجوان ، بهرین روانشناس تهران ، بیش فعالی کودک ، بیش فعالی کودک 2 ساله ، بیش فعالی کودکان ، بیش فعالی کودکان ابتدایی ، بیش فعالی کودکان چیست؟ ، پرسشنامه هویت جنسیتی ، تربیت کودک طلاق ، تربیت کودکمشاوره کودک,مشاوره کودک تلفنی,مشاوره کودک و نوجوان,مشا ، ترس از بی خوابی ، ترس از تاریکی ، ترس از مدرسه,ترس از مدرسه pdf,ترس از مدرسه چیست,ترس از مدرسه در ، ترس کودکان ، تفاوت دختران و پسران ، چگونگی دلبستگی های شدید ، چند فرزند , اضطراب ,استرس ,نقش والدین ,نقش خواهر و برادر , تربیت ، حق تحصیل کودکان ، خودکشی نوجوان ، خودکشی نوجوان 13 ساله ، خودکشی نوجوانان ، خودکشی نوجوانان در ایران ، خودکشی نوجوانان نهنگ آبی ، دردسرهای باهوش بودن ، درمان اختلال هویت جنسیتی ، درمان اوتیسم ، درمان اوتیسم با هیپنوتیزم ، درمان اوتیسم خفیف ، درمان اوتیسم در بزرگسالان ، درمان اوتیسم در طب سنتی ، دعوای والدین ,تاثیر دعوای والدین بر کودکان ,الگوپذیری کودکان از ، دلایل دعوا در مدرسه ,مدرسه پسرانه ,مدرسه دخترانه ,کتک زدن ,کتک خ ، دلبستگی شدید ، دلبستگی مطلوب ، دوران کودکی ,دوران نوجوانی ,کودک ,نوجوان ,بلوغ ,پسر ,دخترروانشنا ، مشاوران هیروو-مشاوره روانشناسی-مشاوره آنلاین-مشاوره تلفنی-روانشن ، مشاوران هیروو-مشاوره روانشناسی-مشاوره تلفنی-روانشناسی کودک ، مشاوره ، مشاوره روانشناسی-روانشناسی ازدواج-مشاوره تلفنی-مشاوران هیروو ، مشاوره کودک تلفنی ، مشاوره نوجوان - مشاوره با نوجوانان - مشاوره نوجوانان - مشاور نوج ، مشاوره نوجوان و جوانان , مشاوره و نوجوانان , مرکز مشاوره نوجوانا ، مشاوره نوجوانان و جوانان , مشاور برای نوجوان , مشاوره با نوجوانا ، مشاوره و روانشناسی کودک , مراکز مشاوره کودک , مشاوره کودک تلگرام ، مشاوره ی تلفنی کودک ، مشاوره تلفنی کودک رایگان ، مشاوره تلفنی کودک مشهد ، مشاوره تلفنی کودک و نوجوان ، مشاوره تلفنی کودکان رایگان ، مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-مشاوران هیروو-روانشناسی خانواده ، مشاوره روان شناسی کودکان,مشاوره روان شناسی کودک,مشاوره و روان شن ، مشاوران هیروو-مشاوره آنلاین-مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-روانشن ، مشاوران هیروو-مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-روانشناسی ازدواج ، مشاوران هیروو-مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-روانشناسی خانواده ، مشاوران هیروو-مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-روانشناسی نوجوان ، مشاوران هیروو-مشاوره تلفنی-مشاوره روانشناسی-روانشناسی کودک ، مشاور کودک تلفنی ، روانشناسی کودک ,روانشناس متخصص کودک و نوجوان ,لزوم مشاوره با مشا ، روانشناسی کودک طلاق ، مشاور نوجوان در تهران ، مشاور نوجوان در کرج ، مشاور نوجوان کرج ، روانشناسی کودک-روانشناسی کودکان-روانشناسی کودک 5 ساله-روانشناسی ، زلزله ,کرمانشاه ,حادثه ,استرس ,اضطراب ,درمان استرس ,درمان اضطراب ، شامپو ، شاوره تلفنی کودک ، فروش لوازم آرایشی ، فروشگاه لوازم آرایشی ، فصل امتحانات کودکان و نوجوانان ,تغذیه مناسب فصل امتحانات ,تغذیه ، فواید کراتینه مو ، قیمت سوله - ساخت سوله دامداری - سوله دست دوم ، گریه کودک, گریه شدید کودک, گریه کردن کودک, آرام کردن کودک, راهنم ، لوازم آرایشی ، محرومیت از تحصیل ، محصولات فوراور برای پوست و مو،درمان ریزش مو،بهترین ضد آفتاب ،ضد ، مرگ مادر , احساس فقدان ,شوک عاطفی ,مراقبت ,توجه ,احساس امنیت, رو ، مرکز روان ، مرکز مشاوره ،
لوگوی دوستان
 
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ